Α. Παπαλά, «Αρχαία Ικαρία»

.
.
Αντιγραφω ενα ποστ στο facebook για το βιντεο που ακολουθει:

«Μια πολύ καλή εκτεταμένη συνέντευξη του σεβαστού κι αγαπημένου φίλου, καθηγητή Αντώνη Παπαλά στον Γιώργος Σούρτης του Ράδιο Ικαρία 87.6 / Radio Ikaria 87.6 που έγινε στον Άγιος Κήρυκος – Ικαρία πριν λίγες μέρες. Στους Ικαριώτες και τους φίλους τους, νομίζω, θα τους ενδιαφέρει ολόκληρη η συνέντευξη. Στους μη Ικαριώτες όμως, εκείνους μάλιστα που ενδιαφέρονται για διάφορες άγνωστες, παράξενες και μυθιστορηματικές μορφές Ελλήνων του παρελθόντος, συνιστώ το κομμάτι (16.50 – 25.05) όπου ο καθηγητής αναφέρεται στον βίο και την πολιτεία του Επισκόπου Ιωσήφ Γεωργειρήνη. Ο απίστευτος αυτός τύπος που τις περιπέτειές του περιγράφει εν συντομία ο Αντώνης, στο τέλος της ζωής του (1682) εγκατέλειψε (μάλλον απογοητευμένος) την Ευρώπη και μετανάστευσε στην Αργεντινή όπου τότε ζούσαν πολύ λίγοι λευκοί. Εκεί πέθανε λίγα χρόνια αργότερα ανάμεσα στους Ινδιάνους!»

.
🙂
.
Εικονα απο το αρθρο μου:
«Αρχαία Ικαρία»
.
.
.Το 'Αρχαία Ικαρία' του Α. Παπαλά στο ikariastore: 'Αν και η Ικαρία δεν είναι μικρό νησί, ο ρόλος της στην ιστορία του Αιγαίου ποτέ δεν ήταν ανάλογος του μεγέθους της. Η ορεινή μορφολογία του εδάφους, η έλλειψη φυσικών λιμένων και το συχνά τρικυμιώδες Ικάριο πέλαγος ήσαν οι τρεις βασικοί παράγοντες που συνετέλεσαν στην απομόνωση του νησιού από τον γεωγραφικό περίγυρό του. Παρ' όλα αυτά δεν έλειψαν περίοδοι που βρέθηκε στην περιφέρεια ή ακόμα και στο κέντρο σημαντικών ιστορικών εξελίξεων. Ο Αντώνης Ι. Παπαλάς είναι καθηγητής της Αρχαίας Ελληνικής και Ρωμαϊκής Ιστορίας και Διευθυντής του Τμήματος Κλασικών Σπουδών στο East Carolina University των Ηνωμένων Πολιτειών. Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια...'
«Αν και η Ικαρία δεν είναι μικρό νησί, ο ρόλος της στην ιστορία του Αιγαίου ποτέ δεν ήταν ανάλογος του μεγέθους της. Η ορεινή μορφολογία του εδάφους, η έλλειψη φυσικών λιμένων και το συχνά τρικυμισμένο Ικάριο πέλαγος ήταν οι τρεις βασικοί παράγοντες που συντέλεσαν στην απομόνωση του νησιού από τον γεωγραφικό περίγυρό του. Παρόλα αυτά δεν έλειψαν περίοδοι που βρέθηκε στην περιφέρεια ή ακόμα και στο κέντρο σημαντικών ιστορικών εξελίξεων.»
📖

Έτσι αρχίζει η «Αρχαία Ικαρία», ένα θαυμάσιο βιβλίο για την ιστορία της Ικαρίας από…

Μου αρέσει αυτό:Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: