Αχ, αυτός ο Συλλογος! 😚


.
«Τα μονοπάτια δεν είναι μόνο για εκείνους που τα περπατούν. Η αφθονία, η ποικιλία και η ποιότητά τους είναι πλούτος γενικά για έναν τόπο.».

🟠 χειμωνα και καλοκαιρι 🟠 δρασεις και εκδρομες 🟠 εξερευνησεις και αποστολες 🟠 φωτογραφιες και χαρτογραφησεις 🟠 ιστοριες και θρυλοι 🟠 φυση και τοπικος πολιτισμος 🟠 αγωνας εναντια στις απειλες 🟠 Ελληνικα και Αγγλικα 🟠 ορειβασια και πεζοπορια 🟠 μοιρασμα και διαφημιση 🟠 χαμογελα, χοροι και αγκαλιες.
Τους αγαπω πολυ και θελω να το δειξω ταιριαζοντας σε αυτο το αρθρο δικες μου παλιες φωτογραφιες απο το μπλογκ μου και απο το φλικρ μαζι με μερικες δικες τους προσφατες δημοσιευσεις απο τη σελιδα τους στο facebook.
OPS Ikarians συνεχιστε ετσι και το 2022.
Σε αυτη τη σκοτεινη και
δυσκολη εποχη μου
δινετε ελπιδα!
.
💖💖💖

Amazing! Αναζητηση στο Google Image Search για Ορειβατικός Πεζοπορικός Σύλλογος Ικαρίας 2021

.
……

.
In my blog: No to 110 turbines in Ikaria (1)
«150 ανεμογεννήτριες σε Ικαρία και Φούρνους. Δεν θα μείνει κορυφή όρθια από τους δρόμους, τα καλώδια, τους υποσταθμούς, τα τσιμέντα και τις ανεμογεννήτριες…»

OPS Ikarias on facebook: «150 ανεμογεννήτριες σε Ικαρία και Φούρνους. Δεν θα μείνει κορυφή όρθια από τους δρόμους, τα καλώδια, τους υποσταθμούς, τα τσιμέντα και τις ανεμογεννήτριες...»


……
.
Ikaria 247 - Πάνω απ’ του κάστρου τη σκοπιά, οι πρίγκιπες κοιτούν, καθώς γυναίκες και παιδιά, τρέχουν για να σωθούν. Κάπου έξω μακριά ο άνεμος βογκά...
«Την περασμένη Κυριακή ο Σύλλογός μας πραγματοποίησε την πργραμματισμένη πεζοπορία μας, η οποία ξεκίνησε από το χωριό «Στελί» της Μεσαριάς και κατέληξε στον Κάμπο. Ευχαριστούμε όσους συμμετείχαν…»

OPS Ikarias on facebook: «Την περασμένη Κυριακή ο Σύλλογός μας πραγματοποίησε την πργραμματισμένη πεζοπορία μας, η οποία ξεκίνησε από το χωριό «Στελί» της Μεσαριάς και κατέληξε στον Κάμπο. Ευχαριστούμε όσους συμμετείχαν...»


……
.
Ikaria 219 - ... titanic surfboard :) on mt Melissa, Ikaria
«Πεζοπορία στη διαδρομή «Εριφή – Μέλισσα – Άγιος Ισίδωρος»: Μια πετυχημένη εκδρομή και δράση του Συλλόγου μας χάρη στη συμβολή πολλών. Τους ευχαριστούμε όλους και υποσχόμαστε ότι θα ξαναπάμε, κι εκεί, κι ακόμα παραπέρα! 😊»

OPS Ikarias on facebook: «Πεζοπορία στη διαδρομή Εριφή - Μέλισσα - Άγιος Ισίδωρος: Μια πετυχημένη εκδρομή και δράση του Συλλόγου μας χάρη στη συμβολή πολλών. Τους ευχαριστούμε όλους και υποσχόμαστε ότι θα ξαναπάμε, κι εκεί, κι ακόμα παραπέρα! 😊»


……
.
Ikaria 219 - How to climb this and be naked away from the camera?
«Thank you!😊 Thank you!😊 Thank you!😊»

OPS Ikarias on facebook: «Thank you!😊 Thank you!😊 Thank you!😊»


……
.
In my blog: Sculpture Garden of the Gods, a book by Thomas K. Shor
«Ένα βιβλίο που αξίζει να αγοράσετε! Πρόκειται για μια ποιητική προσέγγιση των ορεινών τοπίων της Ικαρίας από έναν φίλο συγγραφέα και φωτογράφο που έχει ζήσει σε διάφορες περιοχές του κόσμου με ιδιαίτερο χαρακτήρα. Σε αυτές θεωρεί ότι ανήκει και το νησί μας το οποίο επισκέπτεται συχνά και μένει πολλούς μήνες. Φυσικά, είναι δεινός πεζοπόρος, ιδιαίτερα τον χειμώνα!»

OPS Ikarias on facebook: «Ένα βιβλίο που αξίζει να αγοράσετε! Πρόκειται για μια ποιητική προσέγγιση των ορεινών τοπίων της Ικαρίας από έναν φίλο συγγραφέα και φωτογράφο που έχει ζήσει σε διάφορες περιοχές του κόσμου με ιδιαίτερο χαρακτήρα. Σε αυτές θεωρεί ότι ανήκει και το νησί μας το οποίο επισκέπτεται συχνά και μένει πολλούς μήνες. Φυσικά, είναι δεινός πεζοπόρος, ιδιαίτερα τον χειμώνα!»


……
.
Ikaria 135: Die in peace, beautiful white flower. See you next winter - same time, same place
«Τα μονοπάτια δεν είναι μόνο για εκείνους που τα περπατούν. Η αφθονία, η ποικιλία και η ποιότητά τους είναι πλούτος γενικά για έναν τόπο. Το παράδειγμα αφορά τα μονοπάτια που έχει χαράξει ο Σύλλογός μας στο Φαράγγι της Χάλαρης τα οποία μόνο σε αυτήν την περιοχή έχουν συνολικό μήκος 42,35 χλμ!»

OPS Ikarias on facebook: «Τα μονοπάτια δεν είναι μόνο για εκείνους που τα περπατούν. Η αφθονία, η ποικιλία και η ποιότητά τους είναι πλούτος γενικά για έναν τόπο. Το παράδειγμα αφορά τα μονοπάτια που έχει χαράξει ο Σύλλογός μας στο Φαράγγι της Χάλαρης τα οποία μόνο σε αυτήν την περιοχή έχουν συνολικό μήκος 42,35 χλμ!»


……
.
Ikaria 309: Water source on the trail. Sharing it with some thirsty grouvaloi :)
«Για κάποιους δυνατούς Ορειβάτες Πεζοπόροι Ικαρίας σημαντική ενημέρωση σχετικά με τα σημεία ανεφοδιασμού σε νερό κατά μήκος του μεγάλου Μονοπατιού της Κορυφογραμμής του Αθέρα.»

OPS Ikarias on facebook: «Για κάποιους δυνατούς Ορειβάτες Πεζοπόροι Ικαρίας σημαντική ενημέρωση σχετικά με τα σημεία ανεφοδιασμού σε νερό κατά μήκος του μεγάλου Μονοπατιού της Κορυφογραμμής του Αθέρα.»


……
.
In my blog: Ikaria 229, forested ravine
«Περιγραφή μιας σχετικά άγνωστης σηματοδοτημένης πεζοπορικής διαδρομής: Κυπαρίσσι Ευδήλου – Φοίνικας – Αρέθουσα με παράκαμψη προς Άγιο Σπυρίδωνα, στα βάθη της καταπράσινης λαγκαδιάς του ποταμού που ρέει από τα ύψη της κορυφογραμμής του Αθέρα.»

OPS Ikarias on facebook: «Περιγραφή μιας σχετικά άγνωστης σηματοδοτημένης πεζοπορικής διαδρομής: Κυπαρίσσι Ευδήλου - Φοίνικας - Αρέθουσα με παράκαμψη προς Άγιο Σπυρίδωνα, στα βάθη της καταπράσινης λαγκαδιάς του ποταμού που ρέει από τα ύψη της κορυφογραμμής του Αθέρα.»


……
.
In my blog: Windbag of Aeolus, the doc against wind turbines. Photo of Nasim Alatras, the director, in Ikaria
«Ψάχνουμε το λεξικό για το επίθετο «infamous» και βρίσκουμε «διαβόητος», «περιβόητος», «άτιμος», «δυσώνυμος», «αχρείος», «μιαρός», «κακόφημος».»

OPS Ikarias on facebook: «Ψάχνουμε το λεξικό για το επίθετο «infamous» και βρίσκουμε «διαβόητος», «περιβόητος», «άτιμος», «δυσώνυμος», «αχρείος», «μιαρός», «κακόφημος».»



.

Τεσσερα σχετικα:

Βιντεο στο καναλι του ΟΠΣ Ικαριας στο youtube: Μια συνέντευξη του Άγγελου Κ. εκπρόσωπου του Ορειβατικού Συλλόγου Ικαρίας στον Μπάμπη Κοκόση για την εκπομπή 'Στα Μονοπάτια της Ελλάδας' του Ραδιοφωνικού Σταθμού της ΕΡΤ 'Φωνή της Ελλάδας' στις 3/4/2016. Ο φωτογραφίες είναι από εκδρομές και δράσεις του Συλλόγου μας από το 2008 ως το 2016. Σ' αυτές πρωταγωνιστούν οι παλιοί και νέοι φίλοι μας που περπατούν και χαίρονται τα συναρπαστικά φυσικά τοπία της Ικαρίας, που συμμετέχουν σε ό,τι κάνουμε και μας υποστηρίζουν. Είναι το δίκτυο των ανθρώπων που βρίσκονται πίσω από το μεγάλο δίκτυο των μονοπατιών της Ικαρίας. Αυτό το βίντεο είναι αφιερωμένο σε αυτούς. Τους ευχαριστούμε! «Κλείνει προς τα έξω, ανοίγει προς τα μέσα». Η πρώτη παρουσιαση του Ορειβατικου Πεζοπορικου Συλλογου Ικαριας που εκανα στο μπλογκ μου. «Seven Power Spots in Ikaria». An article in my blog about the amazing work done by the Ikarian Hiking Club on the trails of Ikaria. The article also contains maps and important locations, explored, mapped and made accessible through their efforts. «ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ; Μια συνέντευξη με την Ελένη». Αρθρο στο μπλογκ μου σχετικα με τους λογους που ερωτεύτηκα το νησι της καταγωγης της γιαγιας μου: η φυση, η ελευθερια, η πεζοπορια, η ησυχια και γαληνη, η εποικοδομητική μοναξια.
.
.

Ευχαριστω πολυ
Ελενη

💗

Κυριακη, 19 Δεκεμβριου, 2021

.


10 Σχόλια on “Αχ, αυτός ο Συλλογος! 😚”

  1. Ο/Η egotoagrimi λέει:
    .
    .
    Όλα τέλεια, αλλά το καλύτερο απ’ όλα είναι το υλικό για τον ΟΠΣ Ικαρίας που κρύβεται πίσω από την εικόνα της καλής χρονιάς! Τι ποσότητα! Τι ποιότητα!

    .

    Amazing! Αναζητηση στο Google Image Search για Ορειβατικός Πεζοπορικός Σύλλογος Ικαρίας 2021

    .
    😮 😮 😮

    Αρέσει σε 9 άτομα

  2. Ο/Η Θεοδώριχος λέει:
    .
    .
    Να ‘σαι καλά που τους τιμάς. Αλλιώς, να μην περιμένουν αναγνώριση από καμία δημόσια αρχή ή εμπορική επιχείρηση. Υπάρχει τόση σαπίλα και διαφθορά ολόγυρα παντού αυτά τα χρόνια. Τόση παραίτηση, τόση αδιαφορία… Η μόνη ελπίδα, η μόνη αναγνώριση, έρχεται και θα έρχεται από εμάς, τους χρήστες και θαυμαστές αυτού του έργου!

    .
    😉

    Αρέσει σε 8 άτομα

  3. Ο/Η Esti Val λέει:
    .
    .
    Μου αρέσει πολύ ο τίτλος! Αυθόρμητος, από καρδιάς!

    .
    🙂

    Αρέσει σε 9 άτομα


Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.