Prep: These Mountains Are For Dancing


.

0004

.

Γεια σας

Για δεύτερη φορά φιλοξενούμενος σ’ αυτό το μπλογκ, κλήθηκα από την Ελένη να προδημοσιεύσω μια φωτογραφία από τη μικρή performance που κάναμε πρόσφατα στις κορυφές του Αθέρα και να γράψω δυο λόγια για το νόημά της.

Το δικαιούται, άλλωστε. Άπειρες φορές, τόσο μέσα από τούτο το μπλογκ, όσο και με τις φωτογραφίες της στο Flickr, έχει υπερασπιστεί τη διατήρηση της φύσης και την ακεραιότητα του ορεινού τοπίου του νησιού μας. Ειδικά δε, όσον αφορά τις ανεμογεννήτριες και την απειλούμενη καταστροφή των βουνών μας εξαιτίας τους, ο αγώνας της υπήρξε πολύχρονος, με πολλές μεταπτώσεις, πάντα με φαντασία και αίσθημα, ένας αγώνας συχνά μοναχικός, αληθινά επικός.

Αυτά όμως είναι παλιές ιστορίες. Η προδημοσίευση γίνεται εδώ κυρίως γιατί η Ελένη έπαιξε τον πιο σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση της τελικής ιδέας του happening: να βγούμε στις βουνοκορφές, να παίξουμε μουσική και να φωτογραφηθούμε χορεύοντας!

Τα μέλη και οι φίλοι του Ορειβατικού Συλλόγου Ικαρίας που μεταφέραμε την ιδέα στην πράξη, την ευχαριστούμε θερμά. Με το «These Mountains Are For Dancing» κάναμε μια πραγματικά «θετική διαμαρτυρία» ενάντια σε κάθε λογής «τέρατα» και τερατώδεις ιδέες που απειλούν τα βουνά μας. Περάσαμε ωραία, ωφεληθήκαμε ψυχικά και όπως νομίζουμε, βγάλαμε ένα σωστό αισθητικά αποτέλεσμα.

Θα μπορούσα να πω πολλά, όμως αυτά αρκούν προς το παρόν. Περιμένετε το πλήρες οπτικό υλικό που θα δημοσιευτεί σύντομα στο μπλογκ του Συλλόγου. Εκεί, εκτός από τις φωτογραφίες και βίντεο που θα δείτε, θα ακούσετε και τη μουσική!

Άγγελος Κ.

Ikarian pathman

.

3 Σχόλια on “Prep: These Mountains Are For Dancing”

  1. Ο/Η egotoagrimi λέει:
    😀

    Τώρα κάποιος θα μπορούσε να πει πως πήρατε την ιδέα από την πρόσφατη διαφήμιση της μπύρας
    .

    Καμία σχέση όμως γιατί η ιδέα προέρχεται από ορειβάτες.

    Όσο για το να κάνεις μια δήλωση αρχών με μουσική, χορό και σωματική έκφραση, είναι τόσο παλιό όσο το αρχαίο δράμα, για να μη πω πιο παλιό.

    Περιμένουμε το final cut!

    Αρέσει σε 5 άτομα

    • Ο/Η Angelos Ka λέει:
      Αυτό ακριβώς μου έγραψε για πλάκα, μόλις το δημοσίευσα στο facebook, ένας φίλος! ^^’
      Καμία σχέση φυσικά. Πολύ σωστά τα λες. Μάλιστα, το πιο παράξενο απ’ όλα ήταν ότι εκείνη τη μέρα, όπως μάθαμε την επομένη, ήταν η …
      η Παγκόσμια Ημέρα της Γης
      .
      earthguardianangel

      .
      όπου οργανώνονται ένα σωρό οικο-ακτιβιστικές δράσεις και σχετικά καλλιτεχνικά events σε όλο τον κόσμο!
      Σύμπτωση; 😉
      Μαγικό; 😉

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.